Friday, June 12, 2009

Paparkan Post Berkaitan Bergambar

Salam alaik,
saya baru je selesai memasang satu widget baru ke dalam blog ini, saya dapati ia amat menarik setelah melawat blog otai marzuki.
ini dia widget terbaru yang saya masukkan dibahagian bawah post saya.



Jadi macam mana nak pasang benda ni.

Step 1.
Masuk ke layout --> edit html --> tekan ctrl + F --> cari tulisan kod merah ni $b:section class='main' id='main' showaddelement='yes'$ (pastikan showaddelement = yes). dah siap save template k.

Step 2.
Masuk ke laman ni Linkwithin

Step 3.
Isikan email, blog, dan juga platfom. then tekan butang get widget. ikut arahan dia.

Step 4.
Nanti widget yang dah di add tu korang alih ke bawah post macam ni.



Step 5.
save and view your blog hehehe
:minimo_40:selamat mencuba:pompom:

Secoret Tinta SeLuhur Rasa

0 comments:

Post a Comment

Blog Biz