Sunday, June 14, 2009

Tool Hiasan Desktop

Salam semua,
saya ingin berkongsi beberapa software yang saya guna untuk menghiasi desktop saya. Saya tahu banyak software percuma dan berbayar kat luar sana, tapi ini koleksi saya tak kisah lah korang dah ada ke tak, saya nak kongsi jugak. Semua software-software saya versi CETAK ROMPAK, hehehe takpa mat salleh yang punya so tak yah support sangat ekonomi mereka-mereka ni, betol tak?
:minimo_03:
Kali ni saya nak kongsikan software Stardock Objectdock v1.9 (lama punya, tapi takpa still boleh pakai). ini contoh objectdock tu (atas,bawah,kiri and kanan) :-

Banyak pilihan bagi background objectdock ni, and icon plak bergantung kepada icon yang anda gunakan. Nanti explore sendiri lah ye :pandacloud_19: selamat mencuba.

Download kat sini : Stardock Objectdock With Serial


P/S: Sila laporkan jika link tidak menjadi & sila tambah ke dalam komen jika anda mempunyai link berkaitan.

4 comments:

  1. emm banyaknya dock~

    K guna linux so tak de la nak guna neh :D

    tapi memori consumption tak tinggi ke guna benda2 macam ni

    ReplyDelete
  2. tak tinggi, biasanye replace 'show desktop' dengan bnd ni 100%..jadi usage still about da same..nanti sy check utk linux ada ke tak huhuhu ~x(

    ReplyDelete
  3. ni firdaus nye desktop ke.byknye objectdock gne .tiap2 sudut ade :)

    ReplyDelete
  4. hehehe sbb nampak lg kemas pakai bnd ni..n efek dia pn pelbagai masa 'rollover' cnthnye magnify,blink, swing dan lain2 huhuhu so x bosan r kan..

    ReplyDelete

Blog Biz