Thursday, July 9, 2009

Ceroboh Penapis Web Dengan ultraVPN

Salam alaik, kengkawan semua yang tengah membaca post ini, saya baru je dapat satu ilmu daripada blog saudara EiNs. Beliau ajar macam mana nak bypass veoh tapi saya bukan nak cerita pasal veoh, cuma nak bagitau pasal software UltraVPN ni aje.Saya dekat UiTM ni susah untuk surfing web-web kegemaran macam Fs,Fb,Youtube,Onemanga even storage web pun tak leh masuk,sebabnya pihak UiTM block semua jenis web yang berkaitan proxy, streaming, Entertainment, Storage dan beberapa jenis lagi. Jadi saya terpaksa mencari alternatif untuk pecah masuk tapisan tersebut.

Sebelum saya menggunakan software ultrasurf, software tu kecik sangat saiz nya and standalone boleh masuk pendrive je. Tapi otai-otai IT UiTM dah tau trick tu so tak boleh lagi nak pakai. Kembali ke pangkal jalan, software kali ni ialah UltraVPN.

apa kelebihan ultraVPN ni? ni aku copy dari web dia

- access blocked websites from within a corporate environmement

- connect or log in into MSN if it's blocked

- use VoIP software like Skype if it's blocked

- protect your email and browsing privacy

- avoid being identified on the internet


Macam mana caranya? ikut step kat bawah ni :-

1. Klik sini untuk ke laman ultraVPN

2. create account (free je) kemudian verify dekat email

3. download software ultraVPN (klik sini)

4. install software tu & run

5. isi username & password

6. icon dibawah akan keluar

merah – disconnect

kuning - connecting to the client account

hijau - connected

7. so bila icon tu dah hijau boleh la buka web-web yang kena block tu

selamat mencuba :)


p/s: kalau korang ada software and cara lain, kongsikan la kat ruangan komen ye :-)

3 comments:

  1. Aku baru test vpnfreak leh tengok kat jomphp ;)

    ReplyDelete
  2. ok2 nanti aku p tgk n test, thanks :)

    ReplyDelete
  3. tq la tinta luhur...
    aku dh leh bkk la...
    -ayeep uitm-

    ReplyDelete