Wednesday, July 22, 2009

kem Aspirasi NUSA 2009

Salam alaik,
pada hari minggu yang lepas saya telah pun mengikuti program Kem Aspirasi NUSA 2009 yang diadakan di Kem An-Naim, Hulu Langat, Selangor. Kem ini merupakan kem tahunan yang dianjurkan khusus pelajar semester satu program kejururawatan UiTM.

Pada kali ini, saya bertindak sebagai Ketua Fasilitator menguruskan segala modul dan permainan sepanjang program ini berlansung. Walaupun bukan pengarah program still acting like a mastermind :) program ini berlansung selama 3 hari 2 malam dengan beberapa pengisian LDK, ceramah dan juga aktiviti team-building.

Pada hari pertama, para peserta dibahagikan kedalam kumpulan kecil menjadi 21 kumpulan, dan setiap 3 kumpulan membentuk satu kumpulan perpaduan mengikut warna. Terdapat 7 kumpulan perpaduan iaitu kumpulan A=oren,B=hijau,C=kuning,D=ungu,E=merah,F=pink dan G=putih.

Gambar-gambar kumpulan :-
Kumpulan A = Oren


Kumpulan B = hijau
Kumpulan C= kuning

Kumpulan D= ungu
Kumpulan E= Merah
Kumpulan F= Pink

Kumpulan G= Putih

Antara aktiviti yang dijalankan ialah :-

1. LDK
2. Ceramah Motivasi Bersama Ust. Hazrizal
3. Nightwalk
4. Senam robik,
5. Perkongsian Pengalaman Bersama Matron
6. Blind Fool
7. Jungle Tracking


ldk
ldk
ceramah ust. hasrizal
night walk
senam robik
perkongsian bersama Matron Faridah
blind fool
jungle tracking

secara keseluruhan kem ini merupakan kem yang terbaik pernah dianjurkan dalam 3 tahun ini, walaupun terdapat sedikit masalah, namun semuanya dapat diatasi dengan baik. kerjasama antara fasilitator dan ajk sangat baik dan perjalanan aktiviti yang ditetapkan dapat dilaksanakan sebagaimana yang dirancang. syabas kepada semua jawatankuasa yang menjayakan program ini.

0 comments:

Post a Comment