Tuesday, July 7, 2009

UiTM Kampus Puncak Alam

Salam alaik,

dah dekat 2 minggu saya tidak menghantar sebarang post ke blog ini, rindu amat untuk kembali menulis di blog ini tak dapat saya lupuskan. Sebelum ini saya terlibat dengan minggu mesra siswa iaitu program orientasi pelajar baru di UiTM Kuala Pilah selama seminggu. Disana kawasan yang baru diterokai dan masih belum mempunyai capaian internet, mungkin sebulan yang pertama ini pelajar-pelajar kat sana tak dapat gune internet lagi.

Ok, dipermulaan semester yang baru ini, saya ucapkan selamat datang kepada adik-adik yang telah memilih UiTM sebagai destinasi menara gading anda. Terutama kepada adik-adik yang mengambil jurusan kejururawatan saya ucapkan tahniah kerana menjadi salah seorang insan terpilih untuk berbakti kepada masyarakat.

Semester ini bermulanya sesi baru di kampus baru UiTM Puncak Alam, kiranya jadi perasmi tempat ni la. Kampus ni sangat canggih, kemudahan yang disediakan juga memuaskan cuma buat sementara waktu ini masih banyak kedai yang belum beroperasi, so limited la pilihan makanan dan barang - barang keperluan lain. Lagi satu, kawasan ni betul-betul di puncak dunia hahahaha punya la jauh dari bandar, nak keluar ke stesen minyak pun 4km daripada kolej kediaman.

Apa-apa pun, tempat memang best sebab dah ada banyak kemudahan seperti tempat sukan dan riadah serta pusat kesihatan, bukannya seperti kampus lama di Jln. Othman yang tak ada apa-apa.

Ni gambar-gambar sekitar puncak uitm puncak alam.





















38 comments:

  1. kebetulan adik pompuan saya pun baru register kat sini 2 minggu lepas.die amik operational therapy (OT)...betul ke tu...

    tempat tu memang luas dan masih di fasa awal that's why nampak cam kosong jeee...anyway keep update pasal kampus puncak alam nie yee

    ReplyDelete
  2. tak pe dik...kedai mkn kat dlm area puncak alam byk sgt...ade la food court yg tak bape nak besar..but still bole mkn...food not so bad...enjoy the life in puncak alam =)

    ReplyDelete
  3. em, hazman..memg btl la tu kat cni, under fakulti sains kesihatan, em, ni baru fasa 1 bile fasa2 len dah bukak nanti xtau la sebesar mane sebnarnye kampus ni..skang ni pun jenuh nk jln huhuhu em, memg la kedai agak byk, tp harga pun agak sodap di donga b-( , tp byk lg x bukak..apepun bg sy tmpt kire plg OK berbanding kampus2 UiTM laen

    ReplyDelete
  4. perkongsian info mengenai Puncak Alam...

    http://townpuncakalam.com

    ReplyDelete
  5. Hi,

    If anyone is interested in renting rooms in saujana utama near uitm puncak alam. Please contact keith at 013-3399452.

    It is a corner house with a garden and fruit trees planted.

    ReplyDelete
  6. em...my bf ada di puncak alam..sshnye nk contact ms mula2 tu...mmg btl2 pdalaman meh...

    ReplyDelete
  7. hahaha baru kome tau betape puncak nye puncak alam ni..mcm puncak dunia gitu huhuhu

    ReplyDelete
  8. help me...help me...tggl 2weeks je nk dftr..kte xdpt kolej..eee sengal btol!! nyusahkn org!!
    mane ek nk dpt umah sewa plg3 dkt ngn kmpus...mati akal da ni..help mee!!!

    ReplyDelete
  9. hehehe sabar2, jgn excited sgt nk blk kampus..enjoy dulu cuti ni hehehe em,kat atas tu ade org offer umah sewa, tny la dia..

    ReplyDelete
  10. woooo mmg x bley apply kolej ke dik... anybody? dah g survey dah tmpt tu... masyaAllah dalamnyer... mcm mane kalu xde transport sendiri, sedeynyer....

    ReplyDelete
  11. em, kolej di tawar utk pljr dip, pljr degree hanya tuk tahun 1 shj..jika ade kekosongan baru blh dpt kolej..tp ramai je yg nk dok luar awal2 takot harga umah naik plak lps ni..

    ReplyDelete
  12. waa....ni ke tempatnye?baru dan cnteq...owh..jaoh d puncak alm drpd bandar....sye dpt twaran assi sains d sini...lg 3 mggu daftar...harap sgalenye berjalan dgn lancar....amin....

    ReplyDelete
  13. kat stue ade kolej angsana x???

    ReplyDelete
  14. saya pn dpt asasi sains kat puncak alam

    ReplyDelete
  15. Salam..Saye pun dpt tawaran Asasi Sains gak..Nak tnye psl kolej kediaman pljr?Btol ke apartment?1 apartment bape org?Tq!

    ReplyDelete
  16. Salam...Saye dpt asasi eng...tmpat kediaman studnt berbeza mngikut course ke?? Trimas ^^

    ReplyDelete
  17. sy dpat kos ladang kt situ.. best x dok kt ctu??

    ReplyDelete
  18. sy dpt dip kejururawatan....
    ok x??
    blh sy tau ade sape2 yg dpt mcm sy??

    ReplyDelete
  19. wahhhhh... hari tu sy g mlawat puncak alam...
    besar dn nmpk kosong...bole kurus kalo jln hari2

    ReplyDelete
  20. mau tanya... kt puncak alam ade ke program ijazah ditawarkan??? ke asasi je? terima kasih

    ReplyDelete
  21. em..tibe2 byk komen kt cni..sgt tkojut huhuhu..
    ok bg yg baru nk jejak kaki kat puncak alam..
    kat sane ade 2 kolej.. angsana n reflesia..
    stiap kolej antra 5-6 blok..
    bilik kebayakan ade 4 setiap rumah..setengah rumah ade yg 5 bilik.. setiap bilik 2 org..katil n meja study memg class..
    bg prgrm asasi n ladang...itu kos baru kat sane..n jururawat dh lame..so dont wory..
    mayb byk lg kos baru yg akan masuk pnck alam ni..

    transport skang ni dah ade bas rapid kl untuk transit,so xde hal dah..
    tp kalo ade motor bawa la..
    pasar raye plg dkt Giant 15min dgn motor dkt saujana utama..yg laen2 30-45min ke klang n shah alam..
    last skali..kat pnck alam ni bermula dr intake baru ni..akan ade asasi smp phd dkt sane..

    ReplyDelete
  22. salam...just nk bg info pada warga UiTM yg perlukan kediaman utk disewa..kot2 ada kemasukan freshie baru yg menybbkan senoir2 kena myewa luar..ada beberapa unit apartment X jauh dr kampus ni...harga bole dirunding..pada yg bminat bole hubungi emel kristal_ros@yahoo.com...

    ReplyDelete
  23. hi...

    nak tanya ni, berapa lama nak sampai KL Sentral dari Kampus ni? sempat ke g KL Sentral dalam 1 jam. pls sapa2 yg tau tolong bagi info kat saya. thx..

    ReplyDelete
  24. salam, saye dpt asasi eng. di situ dan dengar citer jauh jarak kolej ke fakulti? dan pelajar baru mcm saye nih bole ke bawak kenderaan, moto ke?

    ReplyDelete
  25. boleh saya tahu fakulti apa je yang ada dekat puncak alam?
    fakulti perniagaan ada dekat mana?
    shah alam ke puncak alam?

    ReplyDelete
  26. strategik tempat ni.. 30-45 minit - kuala selangor, klang, shah alam subang, damansara(ikut kg melayu subang), rawang ( ikut gutrie highway).. bleh kata tempat ni ada potensi maju akan datang..

    ReplyDelete
  27. fakulti yg ade so far farmasi, sains kesihatan, ofis management, hotel, bisnes x pasti plak..kat shah alam memg ade, tp kls dkt jln klang lame,

    pelajar yg dok kolej xleh bw kenderaan dah..

    ReplyDelete
  28. camne nk mohon ptptn ni?? tulun la...

    ReplyDelete
  29. haz.....nak tanya? saya intake july 2010 ...tul ke...course kesihatan dan keselamatan persekitaran ni....dekat kampus puncak alam ker?

    ReplyDelete
  30. kt puncak alam de x course dip perakaunan?

    ReplyDelete
  31. sy dapat first degree farmasi..of course kampus puncak alam kn?
    klu first year kna duk kolej, means xleh bawak moto la kn??

    ReplyDelete
  32. ptptn kene mohon online, sila google web ptptn ye..kesihatan persekitaran n farmasi memg dkt puncak alam, n degree student 1st year dpt kolej, pastu kene myewa kat luar, n sume yg dok dlm kolej xleh bw transport

    ReplyDelete
  33. saya dpt smbg degree kt puncak alam julai ni n mayb kne duk luar.. klu utk rumah sewa, seksyen mne yg dekat dgn uitm?? klu jauh takut xde transport... puncak alam pn sy x survey lg, huhu...

    ReplyDelete
  34. hi.....just reg for epjj yesterday...the problem is...how i can get a room for rent once i ve a seminar there?....anybody...can help me....my 1st seminar will be held on 17th n 18th july....so...on 16th july i will go to Puncak Alam....

    ReplyDelete
  35. biasenye 1st year degree dok kolej, kalo x dpt, kene jmp bhgn NR kat hep puncak alam,
    untuk pjj, so far boleh mintak sewa ruma tamu dkt kolej or bilik kolej yg kosong..blh hubungi puan noriah iaitu penyelaras PJJ untuk bantuan.

    ReplyDelete
  36. cantik nye kampus puncak alam,,
    nway td ad yg kate kampu ni kat pedalaman., dalam sgt ke?? betul ke?
    so hp xde line ke? tq (:

    ReplyDelete