Tuesday, March 23, 2010

Engin Carian PDF, DOC & PPT

3ebook-pdf-search-engine_1249664526451


E-book? sekarang ini nama ini sudah tidak asing lagi kepada kita, jika ditanya kepada pelajar sekolah rendah sekali pun mereka dapat menjawab dengan betul. Jadi apakah E-book ni?


E-book adalah sebarang dokumen daripada words, power point dan lain-lain yang disimpan dalam format .pdf iaitu Portable Document Format. Kini telah menjadi trend kebanyakan dokumen terutamanya bagi pelajar universiti dan orang bekerja di akses dalam format .pdf contohnya soalan-soalan past year dan juga surat-surat dikalangan orang bekerja. Dan bagi saya yang paling penting ialah artikel-artikel dan bahan-bahan tesis banyak dalam format .pdf jadi menjadi kemestian bagi saya untuk menggunakan engin carian E-book ini untuk memudahkan pencarian bahan yang saya inginkan.


Saya selalunya menggunakan website ini pdf-search-engine.


ebook-search-pdf-search-engine_1249663540422


kat dalam web ini, hasil carian akan disenaraikan berdasarkan keywords yang anda masukkan. Di bahagian bawah hasil carian itu tersedia link hasil carian keywords yang sama tapi dalam format .doc atau (microsoft words) pun .ppt (power point). Selain web tersebut anda juga boleh mencari E-book anda di alamat berikut :-


http://www.pdfgeni.com/


http://search-pdf-books.com/


http://www.toodoc.com/


http://www.ebook-search-queen.com/


http://www.lookpdf.com/


http://pdfind.com/


web-web diatas mempunyai kelebihan yang tersendiri. Jadi pilihlah mengikut kesukaan anda. ok itu sahaja dari saya untuk kali ini. Selamat Mencari :wink:

0 comments:

Post a Comment