Tuesday, May 4, 2010

Download Youtube Video and So on





Salam alaik,

Dah lama blog ni tak di update, kemalasan tahap maksima melanda hehehe so memandangkan aku sekarang sangat fanatik mendownload cerita-cerita di TV3 dan youtube, aku nak kongsi dengan korang cara paling senang nak download video tu semua.

Banyak sangat cara yang ada sekarang ni, cuma yang ini aku fokus pada Internet Download Manager (IDM). So :-
1. Download IDM dan install - Download
2. Selepas Install, register guna patch


3. Ok sekarang dah boleh start download video, so jom terjah web tv3

4. Klik butang download this video

5. Start Download
6. Ta da!!! Tunggu la sampai habis then enjoyyyyyyyyyyy!!!!

p/s: majority video online boleh didownload dengan IDM, so selamat mendownload :-)