Sunday, April 18, 2010

Never Forget


Every night and every day
Every night and every day
Never forget to say
La ilaha illa Allah
(Nothing worthy of worship except Allah)

When you’re walking down the street
And you see the clouds in the sky
Praise Him and always repeat
The name of The Most High
And say with every heartbeat
La ilaha illa Allah

Chorus

No matter where you are or what you do
Remember Allah is watching over you
He’s the Light of Heavens and Earth
He’s the first, and He is the last
Obey Him and always say
La ilaha illa Allah

Chorus

La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
Never forget to say
La ilaha illa Allah

Chorus

La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah

Monday, April 12, 2010

Barakallahu lakuma




We're here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We're gathered here to celebrate
A moment you'll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

From now you'll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let's raise our hands and make Do'a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let's all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

Thursday, April 8, 2010

Heart Attack

nurse-heart-attack

Apa pandangan anda jika Jururawat berpakaian macam ni? Terjojol MATA kan dan ramai yang dapat sakit jantung nanti kalau Jururawat datang buat pemeriksaan dengan pakaian macam ni.

Ini merupakan pakaian pelayan di kedai makan Heart Attack Grill di Arizona, Amerika. Kedai Makanan segera yang menawarkan burger dan kentang yang membahayakan kesihatan. Pengasasnya Dr. Jon yang mengaku sebagai Nutritionist memulakan perniaagaan pada tahun 2005 dengan melakukan setting kedai makanan tersebut seperti di hospital dengan para pelayan memakai seragam Jururawat.

Heart Attack Grill telah dikritik hebat oleh badan-badan bukan kerajaan yang mencela menyediaan makanan yang langsung tidak sihat dan menjatuhkan martabat Jururawat. Di sini para pelayan beraksi dengan membuat pemeriksaan sebagaimana seorang jururawat lakukan di klinik kemudian membuat preskripsi ubat (burger dan kentang).

Apa pun, tindakan seperti ini memang tidak wajar, kerana ia menjatuhkan imej Jururawat yang mulia, wajarlah apabila Heart Attack Grill ini di saman oleh Jabatan Peguam Arizona atas servis yang mereka tawarkan.


Anti Kelantan



Salam alaikum,

dah lame tak menulis perkara semasa kat blog aku ni, so sebagai mana tajuk and gambar kat atas ni, aku nak berbicara tentang anti-kelantan ni.

bukannya aku ni rasis ke ape, tapi bila tertengok group ni aku rase pelik la plak, nape la diorang ni suka sangat buat kije xde paedah ni????

ade komen beberapa org kat citu, dia tulis sekadar nak bincang kenapa la orang kelantan bermasalah sangat? betul ke?

bagi aku sebagai orang kelantan (mesti la nak defend he3) aku ade teori la, nape ramai anggap orang kelantan ni bermasalah?

1. Negeri kelantan bukan bawah BN (dan BN telah gagal menawan kelantan walau dengan ape care sekalipun)

2. Penerimaan baik semua masyarakat terhadap pemerintahan PAS (cina,india,melayu,siam,kemboja,vietnam) semuanya boleh hidup bersatu dibawah naungan ISLAM yang ditegakkan PAS.
so, disebabkan nak mengawal penguasaan PAS keatas negeri2 lain, kerajaan telah berusaha memburukkan kerajaan dengan bermacam-macam, antaranya mengatakan negeri kelantan adalah termiskin, PAS anti hiburan, PAS anti kemodenan, orang kelantan dibawah PAS ganas dan sebagainya, dan semua berita2 hasutan ini disebar luas melalui media TV, radio, surat khabar serta melalui agensi2 kerajaan. setelah berpuluh tahun rakyat hanya disumbat dengan berita SATU PIHAK, ofcoz akan lahirllah golongan hanya percaya ape sahaja yang keluar dari media2 pro BN ni..

so aku x salahkan orang yang buat group tu or sape2 yang benci orang kelantan....tapi aku salahkan sikap orang yang x mau terima cerita orang + orang yang jenis dapat 1 cerite terus percaya tanpa soal selidik.

sedangkan nabi dah pesan, bile mendapat sesuatu berita hendaklah kite selidiki dahulu..

itu saje nak kongsi huhuhuhu

adiosssss

by da way, sape2 nk tgk group tu pegi la kat sini ye

Saturday, April 3, 2010

Awaken - Maher Zain


We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied
We bought and bought
We couldn't stop buying
We gave charity to the poor 'cause
We couldn't stand their crying
We thought we paid our dues
But in fact
To ourselves we're just lying

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We were told what to buy and we'd bought
We went to London, Paris and
We made show we were seen in the most exlusive shops
Yes we felt so very satisfied

We felt our money gave us infinite power
We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have any time to lose
When we were.. (were)
So busy feeling so satisfied

I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We became the visuals without a soul
despite the heat
Our homes felt so empty and cold
To fill the emptiness
We bought and bought
Maybe all the fancy cars
And bling will make us feel satisfied

My dear brother and sister
It's time to change inside
Open your eyes
Don't throw away what's right aside
Before the day comes
When there's nowhere to run and hide
Now ask yourself 'cause Allah's watching you

Is He satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?

Oh..I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves